חדש

ביוריאקטורים מבנה תפעול ובקרה

בהדרכת: ד"ר יהושע (שוקי) אלוני
גרסה להדפסה

שתף קולגה:

קורס זה עוסק בהכרת המבנה, התפעול והבקרה של ביוריאקטורים המשמשים לגידול וייצור וכן תפעול מיכלים להכנת תמיסות. בקורס יוצגו גם ביוריאקטורים ומערכות טכנולוגיות לשימוש חד פעמי. הקורס יציג את הפרמטרים הפיסיקליים וההנדסיים הקשורים לתהליך הפרמנטציה של תאים וחיידקים. יוצגו מערכות ערבול ומערכות איוורור, השפעת קצף על התאים ועל תהליך הייצור, דינמיקה של נוזלים וגזים, מעבר מסות, מעבר חום, בקרת תהליכים...המשך קריאה

קורס זה עוסק בהכרת המבנה, התפעול והבקרה של ביוריאקטורים המשמשים לגידול וייצור וכן תפעול מיכלים להכנת תמיסות. בקורס יוצגו גם ביוריאקטורים ומערכות טכנולוגיות לשימוש חד פעמי. הקורס יציג את הפרמטרים הפיסיקליים וההנדסיים הקשורים לתהליך הפרמנטציה של תאים וחיידקים. יוצגו מערכות ערבול ומערכות איוורור, השפעת קצף על התאים ועל תהליך הייצור, דינמיקה של נוזלים וגזים, מעבר מסות, מעבר חום, בקרת תהליכים וסוגי הבקרות השונות בביוריאקטורים. בסיום הקורס יהיה דיון קבוצתי בבעיות שכיחות בתפעול ביוריאקטורים.

סגור
תאריכים: 
  • 13/05/2020
  • 14/05/2020
מיקום הקורס: כפר המכביה, רמת גן
משך הפעילות: 2 ימי לימוד מפוצלים ל 4 מפגשי Zoom
שעות: 17:00 - 09:00
נקודות זכות: 2
שפת הקורס: עברית

עלות הקורס המלאה: ₪3,700 כולל מע"מ
ההרשמה המוזלת נסגרה
יש לך מנוי? מגיעה לך הנחה נוספת!

יש לך שאלה? יש לנו את כל התשובות

מה תכני הקורס?

  • מבנה ביוריאקטורים ומיכלי הכנת תמיסות, סוגי ביוריאקטורים,  פסיבציה ואלקטרופוליש, ציוד ואביזרים בביוריאקטור ובמיכלי הכנת תמיסות
  • ביוריאקטורים וטכנולוגיות לשימוש חד פעמי בייצור ובפיתוח תהליכים (Single use technology)
  • מערכות ערבול בביוריאקטורים, ערבול וכוחות גזירה, שיטות לחישוב Tip speed וזמן ערבוב – Mixing time, חישוב P/V
  • חישובי זרימה למינרית וזרימה טורבולנטית בצנרת ובביוריאקטורים ובמיכלי הכנת תמיסות (ככל שיספיק הזמן)
  • מערכות איוורור בביוריאקטורים, השפעת קצף על התאים. מסיסות גזים, חמצן ו- CO2, מעבר חמצן במדיום, קביעת kLa (קבוע מעבר חמצן) וקביעת צריכת חמצן (OUR)
  • מעבר מסות Mass transfer, ומעבר חום Heat transfer
  • מערכות בקרה: סוגי בקרות בביוריאקטורים כולל בקרת PID, בקרת pH/DO, טמפרטורה, ערבול, לחץ
    מיכשור מבוקר בביוריאקטורים
    מושגים חשובים בבקרת תהליכים accuracy, dead band, dead lag, drift, precision, action and warning level

למי זה מתאים?

  • מנהלי פיתוח
  • מנהלי ייצור
  • טכנאים ומהנדסים העוסקים בייצור בתעשייה הביוטכנולוגית והביופארמה
  • מנהלים ועובדים באבטחת איכות ובקרת איכות
  • עובדים הקשורים להכנת מדיום ובופרים ולפיתוח וגימלון תהליכי ייצור בחיידקים ובתאים אנימליים.

מה אקבל מכך בפועל?

הרחבת הידע בפרמנטציה, הקניית כלים שימושיים בתפעול נכון של ביוריאקטורים, הכרת ביוריאקטורים ופרמנטורים המשמשים בתעשייה הביוטכנולוגית, הבנה מעמיקה של תהליכי הפרמנטציה בביוריאקטורים, עם בקרה אופטימאלית לשליטה טובה יותר על תהליך הגידול והייצור. הכרת מערכות ייצור חדשניות ומערכות בקרה. בתחילת הקורס המשתתפים יקבלו את חוברת הקורס, ובסיום הקורס ישלחו לכל דורש הקבצים של המצגות.

מי מעביר את הקורס?

יהושע (שוקי) אלוני
מעל 30 שנות נסיון בתעשייה הביוטכנולוגית ובתעשיית הביופארמה, בייצור, פיתוח
קרא עוד

הוספת תגובה

    אנא חזרו אלי