ביוריאקטורים מבנה תפעול ובקרה

בהדרכת: ד"ר יהושע (שוקי) אלוני
גרסה להדפסה

שתף קולגה:

הקורס מתרכז בהכרת המבנה, התפעול והבקרה של
  • ביוריאקטורים המשמשים לגידול וייצור
  • תפעול מיכלים להכנת תמיסות
בקורס מוצגים:
  • ביוריאקטורים ומערכות טכנולוגיות לשימוש חד פעמי
  • פרמטרים פיסיקליים וההנדסיים שקשורים לתהליך הפרמנטציה של תאים וחיידקים
  • מערכות ערבול ומערכות איוורור
  • השפעת קצף על התאים ועל תהליך הייצור
  • דינמיקה של נוזלים וגזים
  • מעבר מסות
  • מעבר חום
  • בקרה של תהליכים
  • סוגי הבקרות השונות...המשך קריאה

הקורס מתרכז בהכרת המבנה, התפעול והבקרה של

  • ביוריאקטורים המשמשים לגידול וייצור
  • תפעול מיכלים להכנת תמיסות

בקורס מוצגים:

  • ביוריאקטורים ומערכות טכנולוגיות לשימוש חד פעמי
  • פרמטרים פיסיקליים וההנדסיים שקשורים לתהליך הפרמנטציה של תאים וחיידקים
  • מערכות ערבול ומערכות איוורור
  • השפעת קצף על התאים ועל תהליך הייצור
  • דינמיקה של נוזלים וגזים
  • מעבר מסות
  • מעבר חום
  • בקרה של תהליכים
  • סוגי הבקרות השונות בביוריאקטורים

הקורס מסתיים בדיון קבוצתי בבעיות שכיחות, troubleshooting בתפעול ביוריאקטורים.

סגור
תאריכים: 
  • 18/12/2024
  • 19/12/2024
  • 22/12/2024
  • 23/12/2024

מתעניינים? לחצו כאן

    מיקום הקורס: מועבר באמצעות Zoom
    משך הפעילות: 2 ימי לימוד מפוצלים ל 4 מפגשי Zoom
    שעות: 12:30 - 09:00
    נקודות זכות: 2
    שפת הקורס: עברית

    עלות הקורס המלאה: ₪4,200 כולל מע"מ
    יש לך מנוי? מגיעה לך הנחה נוספת!

    יש לך שאלה? יש לנו את כל התשובות

    מה תכני הקורס?

    • מבנה ביוריאקטורים ומיכלי הכנת תמיסות, סוגי ביוריאקטורים,  פסיבציה ואלקטרופוליש, ציוד ואביזרים בביוריאקטור ובמיכלי הכנת תמיסות
    • ביוריאקטורים וטכנולוגיות לשימוש חד פעמי בייצור ובפיתוח תהליכים (Single use technology)
    • מערכות ערבול בביוריאקטורים, ערבול וכוחות גזירה, שיטות לחישוב Tip speed וזמן ערבוב – Mixing time, חישוב P/V
    • חישובי זרימה למינרית וזרימה טורבולנטית בצנרת ובביוריאקטורים ובמיכלי הכנת תמיסות (ככל שיספיק הזמן)
    • מערכות איוורור בביוריאקטורים, השפעת קצף על התאים. מסיסות גזים, חמצן ו- CO2, מעבר חמצן במדיום, קביעת kLa (קבוע מעבר חמצן) וקביעת צריכת חמצן (OUR)
    • מעבר מסות Mass transfer, ומעבר חום Heat transfer
    • מערכות בקרה: סוגי בקרות בביוריאקטורים כולל בקרת PID, בקרת pH/DO, טמפרטורה, ערבול, לחץ
      מיכשור מבוקר בביוריאקטורים
      מושגים חשובים בבקרת תהליכים accuracy, dead band, dead lag, drift, precision, action and warning level

    למי זה מתאים?

    • מנהלי פיתוח
    • מנהלי ייצור
    • טכנאים ומהנדסים העוסקים בייצור בתעשייה הביוטכנולוגית והביופארמה
    • מנהלים ועובדים באבטחת איכות ובקרת איכות
    • עובדים הקשורים להכנת מדיום ובופרים ולפיתוח וגימלון תהליכי ייצור בחיידקים ובתאים אנימליים.

    מה אקבל מכך בפועל?

    הרחבת הידע בפרמנטציה, הקניית כלים שימושיים בתפעול נכון של ביוריאקטורים, הכרת ביוריאקטורים ופרמנטורים המשמשים בתעשייה הביוטכנולוגית, הבנה מעמיקה של תהליכי הפרמנטציה בביוריאקטורים, עם בקרה אופטימאלית לשליטה טובה יותר על תהליך הגידול והייצור. הכרת מערכות ייצור חדשניות ומערכות בקרה. בתחילת הקורס המשתתפים יקבלו את חוברת הקורס, ובסיום הקורס ישלחו לכל דורש הקבצים של המצגות.

    מי מעביר את הקורס?

    יהושע (שוקי) אלוני
    מעל 30 שנות נסיון בתעשייה הביוטכנולוגית ובתעשיית הביופארמה, בייצור, פיתוח
    קרא עוד

    הוספת תגובה

      אנא חזרו אלי