פרמנטציה בתעשיה הביו-טכנולוגית והביו-פרמצבטית

בהדרכת: מר משה לנדסברג
גרסה להדפסה

שתף קולגה:

מקוון - בזום
באמצעות תהליכי תסיסה קלאסיים, יוצרו חומרי מזון, תוספי מזון וחומרים אנטיביוטיים. בעשרים השנים האחרונות של המאה ה-20 נעשה שימוש רחב בטכנולוגית התסיסה לצורך גידול מיקרו-אורגניזמים, בעקר חיידקים ושמרים רקומביננטיים, תאים אנימליים וצמחיים. תוצרי תהליך התסיסה הינם מוצרים מוגמרים או חומרי גלם ליצור תרופות וחומרים ביולוגיים - הורמונים, ציטוקינים וסוגי חלבונים אחרים - וחומרי טבע יחודיים. תהליך הפרמנטציה הינו תהליך מקובל,...המשך קריאה

באמצעות תהליכי תסיסה קלאסיים, יוצרו חומרי מזון, תוספי מזון וחומרים אנטיביוטיים. בעשרים השנים האחרונות של המאה ה-20 נעשה שימוש רחב בטכנולוגית התסיסה לצורך גידול מיקרו-אורגניזמים, בעקר חיידקים ושמרים רקומביננטיים, תאים אנימליים וצמחיים. תוצרי תהליך התסיסה הינם מוצרים מוגמרים או חומרי גלם ליצור תרופות וחומרים ביולוגיים – הורמונים, ציטוקינים וסוגי חלבונים אחרים – וחומרי טבע יחודיים.
תהליך הפרמנטציה הינו תהליך מקובל, נפוץ, ויעיל לקבלת מוצרים נקיים ואיכותיים גם בראשית המאה ה-21.
במהלך הקורס נתחקה אחרי תהליך הפרמנטציה, דרישות האיכות והדרישות הרגולטוריות הייחודיות לתהליך וכיצד ניתן ליישם אותן הלכה למעשה.

סגור
תאריכים: 
  • 02/03/2021
  • 04/03/2021
  • 09/03/2021
  • 11/03/2021
  • 16/03/2021
  • 18/03/2021
מיקום הקורס: הקורס יועבר באמצעות Zoom
משך הפעילות: חצי יום לימודים (בוקר)
שעות: 12:30 - 09:00
נקודות זכות: 3
שפת הקורס: עברית

עלות הקורס: ₪4,860 + מע"מ
יש לך מנוי? מגיעה לך הנחה נוספת!

יש לך שאלה? יש לנו את כל התשובות

מה תכני הקורס?

  • שימור של תרביות תאים וואלידציה של איכות התרבית.
  • מצעי גידול –  מינימליים ועשירים.
  • הכנה וגידול של מזרעים.
  • טכניקות גידול מיקרואורגניזמים בפרמנטורים וביו-ראקטורים.
  • פרמטרים מבוקרים בתהליך התסיסה, מכשור רלוונטי ובקרה תוך תהליכית
  • (IPC-In Process Control).
  • מבנה פרמנטורים וביו-ראקטורים.
  • צנרת, ברזים ואביזרים נילווים.
  • עיקור של פרמנטורים, ביו-ראקטורים, מיכלי הזנה וצנרת.
  • הפרדת מיקרואורגניזמים ממצע הגידול (סירכוז, סינון), צנטריפוגות, מערכות מקרו-פילטרציה ומיקרו-פילטרציה.

למי זה מתאים?

אנשי היצור, מפעילים, הנדסאים, מהנדסים ומנהלים מתחום הביו-טכנולוגיה והביו-פרמצבטיקה, העוסקים ביצור ובפיתוח של תהליכים המבוססים על גידול של מיקרו-אורגניזמים.

מה אקבל מכך בפועל?

  • הכרת תהליכי גידול והפרדה של מיקרואורגניזמים (חיידקים, שמרים, תאים צמחיים ואנימליים וכד’) בקנה מידה תעשייתי, החל מבנק התאים ועד לסיום קציר התאים.
  • הכרה והבנה של הדרישות מהציוד המשמש לתהליכי הפרמנטציה.
  • הכרת  דרישות ה-cGMP בנושא.
  • רכישת היכולת ליישם את הידע הנרכש לצורך ביצוע תהליכי תסיסה אמינים, הדירים ויעילים.
  • הבנת הקשר בין תהליך הפרמנטציה לציוד ולמיכשור המלווים את התהליך.

מי מעביר את הקורס?

משה לנדסברג
יועץ למפעלים ביוטכנולוגיים וביופרמצבטיים, בעלים ומנכ"ל של חברת הייעוץ "מולן
קרא עוד

הוספת תגובה

אנא חזרו אלי