פרמנטציה בתעשיה הביו-טכנולוגית והביו-פרמצבטית

בהדרכת: מר משה לנדסברג
גרסה להדפסה

שתף קולגה:

באמצעות תהליכי תסיסה קלאסיים, יוצרו חומרי מזון, תוספי מזון וחומרים אנטיביוטיים. בעשרים השנים האחרונות של המאה ה-20 נעשה שימוש רחב בטכנולוגית התסיסה לצורך גידול מיקרו-אורגניזמים, בעקר חיידקים ושמרים רקומביננטיים, תאים אנימליים וצמחיים. תוצרי תהליך התסיסה הינם מוצרים מוגמרים או חומרי גלם ליצור תרופות וחומרים ביולוגיים - הורמונים, ציטוקינים וסוגי חלבונים אחרים - וחומרי טבע יחודיים. תהליך הפרמנטציה הינו תהליך מקובל,...המשך קריאה

באמצעות תהליכי תסיסה קלאסיים, יוצרו חומרי מזון, תוספי מזון וחומרים אנטיביוטיים. בעשרים השנים האחרונות של המאה ה-20 נעשה שימוש רחב בטכנולוגית התסיסה לצורך גידול מיקרו-אורגניזמים, בעקר חיידקים ושמרים רקומביננטיים, תאים אנימליים וצמחיים. תוצרי תהליך התסיסה הינם מוצרים מוגמרים או חומרי גלם ליצור תרופות וחומרים ביולוגיים – הורמונים, ציטוקינים וסוגי חלבונים אחרים – וחומרי טבע יחודיים.
תהליך הפרמנטציה הינו תהליך מקובל, נפוץ, ויעיל לקבלת מוצרים נקיים ואיכותיים גם בראשית המאה ה-21.
הקורס מתחקה אחרי תהליך הפרמנטציה, דרישות האיכות והדרישות הרגולטוריות הייחודיות לתהליך וכיצד ניתן ליישם אותן הלכה למעשה.

סגור
תאריכים: 
  • 03/01/2023
  • 05/01/2023
  • 10/01/2023
  • 12/01/2023
  • 24/01/2023
  • 26/01/2023
מיקום הקורס: הקורס יועבר באמצעות Zoom
משך הפעילות: 3 ימי לימוד מפוצלים ל 6 מפגשי Zoom
שעות: 12:30 - 09:00
נקודות זכות: 3
שפת הקורס: עברית

עלות הקורס: ₪5,265 + מע"מ
יש לך מנוי? מגיעה לך הנחה נוספת!

יש לך שאלה? יש לנו את כל התשובות

מה תכני הקורס?

  • שימור של תרביות תאים וואלידציה של איכות התרבית.
  • מצעי גידול –  מינימליים ועשירים.
  • הכנה וגידול של מזרעים.
  • טכניקות גידול מיקרואורגניזמים בפרמנטורים וביו-ראקטורים.
  • פרמטרים מבוקרים בתהליך התסיסה, מכשור רלוונטי ובקרה תוך תהליכית
  • (IPC-In Process Control).
  • מבנה פרמנטורים וביו-ראקטורים.
  • צנרת, ברזים ואביזרים נילווים.
  • עיקור של פרמנטורים, ביו-ראקטורים, מיכלי הזנה וצנרת.
  • הפרדת מיקרואורגניזמים ממצע הגידול (סירכוז, סינון), צנטריפוגות, מערכות מקרו-פילטרציה ומיקרו-פילטרציה.

למי זה מתאים?

אנשי היצור, מפעילים, הנדסאים, מהנדסים ומנהלים מתחום הביו-טכנולוגיה והביו-פרמצבטיקה, העוסקים ביצור ובפיתוח של תהליכים המבוססים על גידול של מיקרו-אורגניזמים.

מה אקבל מכך בפועל?

  • הכרת תהליכי גידול והפרדה של מיקרואורגניזמים (חיידקים, שמרים, תאים צמחיים ואנימליים וכד') בקנה מידה תעשייתי, החל מבנק התאים ועד לסיום קציר התאים.
  • הכרה והבנה של הדרישות מהציוד המשמש לתהליכי הפרמנטציה.
  • הכרת  דרישות ה-cGMP בנושא.
  • רכישת היכולת ליישם את הידע הנרכש לצורך ביצוע תהליכי תסיסה אמינים, הדירים ויעילים.
  • הבנת הקשר בין תהליך הפרמנטציה לציוד ולמיכשור המלווים את התהליך.

מי מעביר את הקורס?

משה לנדסברג
יועץ למפעלים ביוטכנולוגיים וביופרמצבטיים, בעלים ומנכ"ל של חברת הייעוץ "מולן
קרא עוד

הוספת תגובה

[contact-form-7 404 "לא נמצא"]