חדש

GMP – Good Manufacturing Practicesתנאי יצור נאותים
מדריך האיכות של התעשיה הפרמצבטית הביורפואית
קורס בסיסי

בהדרכת: גב' ג'וזפין יוסף-ספיר
מק"ט: 251134
גרסה להדפסה

שתף קולגה:

אינדיקטור
אימוץ כללי ה GMP (Good Manufacturing Practices), והטמעתם בכל שלבי העבודה בארגון הינה ערובה להקניית רמות גבוהות של בטיחות ואיכות לתכשירים הרפואיים שמיוצרים בארגון. שמירה על עקרונות ה GMP במהלך הייצור במפעלים פרמצבטיים הינה קריטית להבטחה של:
  • איכות מוצר: רשויות הבריאות במרבית מדינות העולם אימצו את כללי ה GMP כדרישה מחייבת להבטחת בטיחות ואיכות התכשירים הרפואיים, הקפדה יתרה על...המשך קריאה

אימוץ כללי ה GMP (Good Manufacturing Practices), והטמעתם בכל שלבי העבודה בארגון הינה ערובה להקניית רמות גבוהות של בטיחות ואיכות לתכשירים הרפואיים שמיוצרים בארגון.
שמירה על עקרונות ה GMP במהלך הייצור במפעלים פרמצבטיים הינה קריטית להבטחה של:

  • איכות מוצר: רשויות הבריאות במרבית מדינות העולם אימצו את כללי ה GMP כדרישה מחייבת להבטחת בטיחות ואיכות התכשירים הרפואיים, הקפדה יתרה על עקרונות אלה מפחיתה את הסיכון לפגמים ולאי התאמות של התרופה ומהוה הוכחה לאיכותו
  • בטיחות המוצר: כללי ה GMP נועדו להגן על בטיחות היצרן, הסביבה ובעקר המטופל, תוך הגדרה של תנאי עבודה נאותים שמטמיעים את הבטיחות בתכשיר הרפואי
  • עמידה בדרישות הרגולטוריות:  הקפדה על עקרונות ה GMP מהווה מענה מקובל והולם  לעמידה בדרישות של רשויות הבריאות הרגולטוריות בארה"ב – FDA באירופה – EMA, ובמרבית מדינות העולם. עמידה בדרישות הרגולטוריות הינה ערובה לקבלה של
    • מענה מהיר וחיובי בעת פניה לרשויות לקבלה של אישורי רישום או אישור לביצוע מחקר קליני
    • תוצאות ודוחות חיוביים של מבדקים רגולטוריים שנערכים בארגון ומיעוט תצפיות (observations) שליליות ומכתבי הזהרה
  • יעילות תהליכי ייצור: יישום כללי ה GMP תורם לשיפור של תהליכי הייצור, להפחתת הבזבוז ולייעול השימוש במשאבים ולניצולם האופטימלי
  • מוניטין: חברות מאמצות את כללי ה GMP משדרות מקצועיות ואמינות שמסייעות בבניה של אמון בקרב לקוחות ושותפים עסקיים
  • בקרת איכות: מערכת GMP מכתיבה הנחיות לביצוע בקרת איכות, שמטרתן הפחתת הסיכון לטעויות במהלך הייצור
  • הכשרה מתמשכת: ה GMP מחייב הכשרה מתמשכת של עובדים. ההכשרה המתמשכת  מאפשרת את קיומו של תהליך השיפור המתמיד במיומנויות ובידע של העובדים
  • הפחתת סיכונים: מערכת ה GMP מכוונת לתהליכים של ניהול סיכונים, שמהווים מכשיר יעיל בחיזוי ובהתמודדות עם בעיות פוטנציאליות במהלך הייצור לפני שהן מתעוררות
סגור
תאריכים: 
  • 25/06/2025
  • 26/06/2025

מתעניינים? לחצו כאן

    מיקום הקורס: היברידי: משרדי ביופורום, אילן רמון 3, נס ציונה או ZOOM
    משך הפעילות: 2 ימי לימוד
    שעות: 17:00 - 09:00
    נקודות זכות: 1
    שפת הקורס: עברית

    עלות הקורס המלאה: 4,400 ₪ + מע"מ
    יש לך מנוי? מגיעה לך הנחה נוספת!

    יש לך שאלה? יש לנו את כל התשובות

    מה תכני הקורס?

    • עקרונות ה GMP: הבנת החשיבות של שיטות ייצור מתאימות והדירות ולמה הן נדרשות
    • הטמעת תרבות ארגונית של תנאי יצור נאותים
    • רגולציה וסטנדרטים: הכרת ההנחיות והתקנות של ארגונים כמו ה FDA וה EMA
    • ניהול חומרים: קווליפיקציית חו"ג, מחסנים, קבלה, בחינה ושחרור, איחסון
    • הסמכה וניהול ספקים
    • איכות בשרשרת אספקה כולל ניהול איכות במחסנים
    • בקרת שינויים ואופן יישומה המעשי
    • כלי איכות לצורכי בקרה, שליטה וניטור בארגון בכלל ובייצור בפרט
    • שיפור מתמיד
    • בקרת איכות: תהליכים ונהלים לבקרת איכות במפעלי ייצור פרמצבטיים
    • היגיינה ובטיחות: שמירה על תנאי היגיינה ובטיחות בעבודה, כולל הכרה ואופן התפעול של ציוד מגן אישי
    • ניהול תהליכים: איך לנהל ולפקח על תהליכי ייצור שונים?
    • תיעוד ודיווח: חשיבות התיעוד המלא והמדויק של כל שלבי תהליך הייצור
    • סיכון ובקרת סיכונים: זיהוי סיכונים פוטנציאליים, מזעורם והכנה של תוכניות להתמודדות איתם
    • הדרכה והכשרת עובדים: כיצד להכשיר עובדים לעבודה בהתאם לעקרונות ה GMP
    • מבנים וחדרי עבודה באתר יצור: קווים לבניה, הפרדה בין אזורים, סביבת עבודה מבוקרת, תחזוקה ועוד
    • ציוד: ניהול הציוד, כיולים, ואלידציות, רה-ואלידציות וביצוע הערכות סיכונים לציוד ולתהליכים

    למי זה מתאים?

    קורס GMP מעניק ידע חשוב שתורם לשיפור ביצועי העבודה ומסייע בשמירה על תקני האיכות והבטיחות

    • עובדים בתעשיית התרופות: עובדי מעבדה, מנהלי ייצור ואנשי בקרת איכות
    • מנהלי איכות: אנשי מקצוע שאחראים על הבטחת איכות המוצרים ועמידה בתקנים הרגולטוריים
    • מפתחי מוצרים: שעוסקים בפיתוח של מוצרים חדשים
    • מנהלי פרויקטים: שמובילים פרויקטים בתעשיה
    • אנשי רגולציה: שמטמיעים את דרישות הייצור בארגון ונמצאים בקשרים עם רשויות הבריאות
    • סטודנטים ועובדים בתחילת דרכם: שמעוניינים להיכנס לתחום
    • יועצים: יועצים בתחומי האיכות, התקינה והרגולציה

    הקורס מתאים מאוד לכלל מחלקות החברה, בכל הדרגים והתפקידים ומסייע להבין את העקרונות של תנאי יצור נאותים, מה המטרה וכיצד ניתן לישם זאת במטלות היומיומיות במחלקות השונות של הארגון

    מה אקבל מכך בפועל?

    • ידע מקצועי מעמיק: הבנה של עקרונות ה GMP, רגולציות ותקנים בתעשיות התרופות והמזון ויישומים נוספים
    • שיפור מיומנויות: פיתוח מיומנויות ניהול איכות, בקרת תהליכים והיגיינה בעבודה
    • ארגז כלים לביצוע תפקידים מקצועיים: יכולת ליישם את הידע בתפקידים שונים בתעשייה, מה שיכול לשפר את סיכויי הקליטה והקידום שלך בארגון
    • מודעות לסיכונים: זיהוי סיכונים במערכות הייצור, ניהול סיכונים, והיכולת להתמודד עם בעיות/סיכונים פוטנציאליים
    • הכשרה מעשית: ניסיון מעשי באמצעות סדנאות ודוגמאות מהחיים האמיתיים שבעזרתם ניתן לשפר את יכולותך ליישם את הידע שנרכש
    • רישות מקצועי: זירת מפגש עם אנשי מקצוע מהתחום, יצירה של שיתופי פעולה עתידיים
    • שיפור רמות האיכות והבטיחות: הבנה של השפעת מאפייני ה-GMP על איכות המוצרים ובטיחותם
    • תרומה לארגון: על ידי הטמעת הידע לשם שיפור תהליכי עבודה וייצור בארגון שלך
    • העלאת מעמדך בתעשייה

    מי מעביר את הקורס?

    ג'וזפין יוסף-ספיר
    גב' ג'וזפין יוסף-ספיר בעלת ניסיון של 16 שנים בתחומי האיכות.
    קרא עוד

    3 תגובות ל- "GMP – Good Manufacturing Practices"

    הוספת תגובה

      אנא חזרו אלי