אנליזת Headspace הינה השיטה המובילה ל"מיצוי נדיפים" מדוגמאות מוצקות ונוזליות, ריכוזם, והעברתם ישירות לאנליזה בגז כרומטוגרף (GC). טכניקה זו מאפשרת טיפול מינימלי בדוגמאות מורכבות, באופן אוטומטי, במהירות וביעילות גבוהים מאוד, תוך קיצור משך הזמן והוזלה משמעותית בעלויות האנליזה. יתרונותיה הבולטים של אנליזת Headspace מקנים לה מקום נכבד בתעשייה הפרמצבטית (מדידת שאריות ממסים (OVI), תעשיית המזון (קביעת ארומה של מזונות, איכות...
המשך קריאה
אנליזת Headspace הינה השיטה המובילה ל"מיצוי נדיפים" מדוגמאות מוצקות ונוזליות, ריכוזם, והעברתם ישירות לאנליזה בגז כרומטוגרף (GC). טכניקה זו מאפשרת טיפול מינימלי בדוגמאות מורכבות, באופן אוטומטי, במהירות וביעילות גבוהים מאוד, תוך קיצור משך הזמן והוזלה משמעותית בעלויות האנליזה.
יתרונותיה הבולטים של אנליזת Headspace מקנים לה מקום נכבד בתעשייה הפרמצבטית (מדידת שאריות ממסים (OVI), תעשיית המזון (קביעת ארומה של מזונות, איכות קפה, תה, חלב, בירה, ומשקאות כוהליים שונים ועוד), באנליזות של איכות סביבה (איתור מקור ריחות, בחינת רמת ריח, קביעת ריכוזים מותרים של ממסים אורגאניים במים ובקרקע, ועוד) ובכלל התעשיות הכימיות (בחינה של חומרים נדיפים המשתחררים ממכונות ועוד).
קיימים סוגי מכשירים רבים, עם טכניקות מגוונות לביצוע Headspace סטטי ודינאמי. מכשירים מודרניים מאפשרים גישות שונות של טיפול בדוגמא וריכוזה, תוך שילוב עם טכניקות כמו Thermal Desorption ו-SPME. השימוש במיצוי מיקרו בפאזה מוצקה (SPME) הפך לנפוץ מאוד, ובאנליזת HEADSPACE מתאפשרת בו אוטומציה מלאה. שיטות ה SPME השתכללו מאוד, ומאפשרים עבודה בתנאים קשים (שימוש ב Arrow SPME).
סגור