תרופות מכילות חומרים פעילים (API) וחומרים אינרטיים, אקסיפיאנטים. המאפיינים של צורת המתן הסופית של התרופה תלויים מאוד בבחירת הפולימרים והחומרים הלא פעילים, בריכוזם ובאינטראקציה ביניהם לבין החומר הפעיל. ידע בפולמרים ויכולת אפיון תכונות כימיות, פיזיקאליות ומכאניות של פולימרים חיוני לחוקרים העוסקים בפיתוח מוצרים פרמצבטיים. הבנת המשמעות של בדיקות אנליטיות ויכולת לפרש תוצאות אנליטיות הם כלים הכרחיים בפיתוח מוצר פרמצבטי. יציבות...
Continue reading
תרופות מכילות חומרים פעילים (API) וחומרים אינרטיים, אקסיפיאנטים. המאפיינים של צורת המתן הסופית של התרופה תלויים מאוד בבחירת הפולימרים והחומרים הלא פעילים, בריכוזם ובאינטראקציה ביניהם לבין החומר הפעיל. ידע בפולמרים ויכולת אפיון תכונות כימיות, פיזיקאליות ומכאניות של פולימרים חיוני לחוקרים העוסקים בפיתוח מוצרים פרמצבטיים. הבנת המשמעות של בדיקות אנליטיות ויכולת לפרש תוצאות אנליטיות הם כלים הכרחיים בפיתוח מוצר פרמצבטי. יציבות המוצר הפרמצבטי הינו פרמטר קריטי שמשפיע על יעילות, זמינות ביולוגית, בטיחות וחיי מדף של המוצר הסופי.
מטרת הקורס היא להקנות ידע והבנה בבחירה של פולימרים, יישומים פרמצבטיים של פולימרים ואקסיפיאנטים שונים, צורות מתן תרופה רגילות ומורכבות, בדיקות אנליטיות בפיתוח מוצר, אסטרטגיות לשיפור תכונות פיזיקאליות, יציבות כימית, זמינות ביולוגית וחיי מדף של מוצר פרמצבטי.
Close