מערכות מים בתעשייה הביוטכנולוגית והביופרמצבטית

בהדרכת: מר משה לנדסברג
גרסה להדפסה

שתף קולגה:

מקוון - בזום
המים הינם חומר הגלם העיקרי בתעשייה הביו רפואית, וחשיבותם הינה בעלת ערך רב בתהליכי היצור בתעשיות הפרמצבטיות, ביוטכנולוגיות ואביזרים רפואיים. בתהליכי הייצור נעשה שימוש רב בסוגים שונים של מים, באופן ישיר ועקיף. הם משמשים כחומר מוצא לייצור קיטור מפעלי למערכות תומכות-יצור וייצור קיטור נקי שנעשה בו שימוש בתהליך הייצור. הם  משמשים בתהליך עצמו, ובאים במגע עם ציוד תהליכי, עם חומרי...המשך קריאה

המים הינם חומר הגלם העיקרי בתעשייה הביו רפואית, וחשיבותם הינה בעלת ערך רב בתהליכי היצור בתעשיות הפרמצבטיות, ביוטכנולוגיות ואביזרים רפואיים. בתהליכי הייצור נעשה שימוש רב בסוגים שונים של מים, באופן ישיר ועקיף. הם משמשים כחומר מוצא לייצור קיטור מפעלי למערכות תומכות-יצור וייצור קיטור נקי שנעשה בו שימוש בתהליך הייצור. הם  משמשים בתהליך עצמו, ובאים במגע עם ציוד תהליכי, עם חומרי גלם עם חומרי הביניים ועם המוצר הסופי.
תפקידם המרכזי של המים, במערכי הייצור הביוטכנולוגיים והפרמצבטיים, מקנה להם חשיבות עליונה במערכי התכנון והאחזקה. השפעתה של תקלה במערכת המים, על שגרת הייצור במפעל, מחייבת מינימום תקלות במערכות המים המפעליות והמקומיות.

סגור
תאריכים: 
  • 14/12/2021
  • 16/12/2021
  • 21/12/2021
  • 23/12/2021
  • 28/12/2021
  • 30/12/2021
מיקום הקורס: הקורס יועבר באמצעות Zoom
משך הפעילות: חצי יום לימודים (בוקר)
שעות: 12:30 - 09:00
נקודות זכות: 3
שפת הקורס: עברית

עלות הקורס: ₪5,400 + מע"מ
יש לך מנוי? מגיעה לך הנחה נוספת!

יש לך שאלה? יש לנו את כל התשובות

מה תכני הקורס?

  • הדרישות הרגולטוריות של ה FDA ורשויות התקינה האירופאיות EMA ממערכות המים
  • סוגים ואיכויות של מים
  • עקרונות לתכנון, הקמה, תפעול ואחזקה של מערכות יצור מים תעשייתיות
  • עצי החלטה לסוגי המים הנדרשים ולאיכותם, קריטריונים להחלטה נכונה
  • שיטות וטכניקות לטיפול מקדים למי הרשת
  • שיטות וטכניקות ליצור סוגי מים (PW, WFI)
  • מערכות חלוקה ואחסון של מים
  • בעיות עיקריות במערכות מים – ופתרונן
  • אימות (Qualification) ותיקוף (Validation) של מערכות מים (DQ, IQ,OQ, PQ)

למי זה מתאים?

  • הנדסאים, מהנדסים, אנשי אחזקה ומנהלים, העוסקים בתכנון, התקנה ואחזקה של מערכות מים במפעלים ביוטכנולוגיים, פרמצבטיים ומפעלי מזון
  • צרכני מים – אנשי יצור, בקרת איכות והבטחת איכות, אנשי ואלידציה וכל העובדים הקשורים למערכות מים ואמונים על שגרת הבדיקות שלהם

מה אקבל מכך בפועל?

  • הכרה/חזרה ממוקדת על סוגי המים המקובלים כיום בתעשיות הביופרמצבטיות והמערכות המשמשות ליצורם
  • הכרת דרישות האיכות וה cGMP למערכות יצור מים (WFI (Water For Injection) PW (Purified Water
  • הבנה והטמעה של יישום הדרישות והתקנים בהכנה ובשימוש יומיומי במים ובמערכות מים

מי מעביר את הקורס?

משה לנדסברג
יועץ למפעלים ביוטכנולוגיים וביופרמצבטיים, בעלים ומנכ"ל של חברת הייעוץ "מולן
קרא עוד

הוספת תגובה

אנא חזרו אלי