צורות מתן תרופה טופיקליות דרך העור מתחלקות לשתי קבוצות עיקריות: לפעילות מקומית או להשפעה סיסטמית. פעילות מקומית על העור כוללת השפעה על התפקוד של השכבה החיצונית אפידרמיס ו/או השכבה הפנימית דרמיס. שימוש בצורות מתן תרופה טופיקליות לא גורמות לריכוזים גבוהים של תרופה בדם וברקמות אחרות, שמצמצם בצורה משמעותית תופעות לוואי הנגרמות עקב השימוש בהן. המוצרים הנפוצים במתן מקומי כוללים קרמים,...
המשך קריאה
צורות מתן תרופה טופיקליות דרך העור מתחלקות לשתי קבוצות עיקריות: לפעילות מקומית או להשפעה סיסטמית. פעילות מקומית על העור כוללת השפעה על התפקוד של השכבה החיצונית אפידרמיס ו/או השכבה הפנימית דרמיס.
שימוש בצורות מתן תרופה טופיקליות לא גורמות לריכוזים גבוהים של תרופה בדם וברקמות אחרות, שמצמצם בצורה משמעותית תופעות לוואי הנגרמות עקב השימוש בהן.
המוצרים הנפוצים במתן מקומי כוללים קרמים, ג'לים, משחות, תרסיסים, תמיסות וקצף. צורת מתן תרופה טרנסדרמלית מיועדת להניע את הרמות התרפויטיות של התרופה דרך העור לזרימת הדם הסיסטמית. התרופה הנספגת דרך העור נועדה להשיג פעילות באזורים הרחוקים ממקום המתן. המוצרים הנפוצים בקטגוריה הזו כוללים מדבקות טרנסדרמליות.
מטרת הקורס היא להקנות ידע והבנה בפיזיולוגיה של העור, צורות מתן תרופה טופיקליות לעור, וצורות מתן טרנסדרמליות דרך העור, פורמולציות, טכנולוגיות יצור, אקסיפיאנטים השימושיים, אסטרטגיות שונות להגברת החדירות העורית ושיטה אנליטית לקביעת חדירות התרופה דרך העור.
סגור