תרופות אוראליות (הניתנות דרך הפה) מוצקות, מהוות את החלק הגדול של צורות המתן. הן מיוצרות על בסיס פורמולציות מוצקות וכוללות שינוע, הרטבה, ייבוש, ערבוב ודחיסה של מוצקים אבקתיים. בתהליכים אלה תשומת לב מיוחדת ניתנת לניקיון וזיהוי כימי של המרכיבים ופחות למאפיינים פיזיקאליים של האבקות המרכיבות את הפורמולציה. איפיון חלקי או לקוי של התכונות הפיזיקאליות של האבקות עלול לגרום לתוצאות בעייתיות,...
המשך קריאה
תרופות אוראליות (הניתנות דרך הפה) מוצקות, מהוות את החלק הגדול של צורות המתן. הן מיוצרות על בסיס פורמולציות מוצקות וכוללות שינוע, הרטבה, ייבוש, ערבוב ודחיסה של מוצקים אבקתיים.
בתהליכים אלה תשומת לב מיוחדת ניתנת לניקיון וזיהוי כימי של המרכיבים ופחות למאפיינים פיזיקאליים של האבקות המרכיבות את הפורמולציה. איפיון חלקי או לקוי של התכונות הפיזיקאליות של האבקות עלול לגרום לתוצאות בעייתיות, מאד לא רצויות, כגון שינויים בין מנות (lot-to-lot variations), שבשל הקושי הרב בזיהוי ובכימות שלהם עלולים להוביל לחוסר הדירות בין מנות של פורמולציות עד כדי פסילה של מנות הייצור.
איפיון פיזיקאלי מלא חייב להוות חלק מהאיפיון הכללי של החומרים הפעילים ואין להסתפק באיפיון חלקי שמתבצע היום באופן שגרתי (כגון מדידת פילוג גודל חלקיקים או מדידת צפיפות של האבקה).
בקורס זה נלמד להכיר מספר שיטות איפיון, להבין את מהותן וללמוד מדוגמאות מהשטח.
סגור