החוקים והנהלים לאכיפת וניטור בטיחות השימוש בתרופה, בעולם וגם בישראל, נכתבו בעקבות משברים ואסונות שגבו חייהם של מטופלים. נוהל 6 של משרד הבריאות בגרסתו הראשונה נכתב בשנת 1998. עדכונו הראשון בוצע ב 2012 בעקבות דו"ח הבדיקה של משרד הבריאות לאחר פרשת האלטרוקסין. במקביל הוקמה המחלקה לניהול סיכונים ומידע תרופתי ששמה לה למטרה להבטיח את בטיחות הטיפול התרופתי בישראל על ידי...
המשך קריאה
החוקים והנהלים לאכיפת וניטור בטיחות השימוש בתרופה, בעולם וגם בישראל, נכתבו בעקבות משברים ואסונות שגבו חייהם של מטופלים.
נוהל 6 של משרד הבריאות בגרסתו הראשונה נכתב בשנת 1998. עדכונו הראשון בוצע ב 2012 בעקבות דו"ח הבדיקה של משרד הבריאות לאחר פרשת האלטרוקסין. במקביל הוקמה המחלקה לניהול סיכונים ומידע תרופתי ששמה לה למטרה להבטיח את בטיחות הטיפול התרופתי בישראל על ידי איסוף מידע בטיחותי לגבי תרופות.
בשנת 2013 התפרסמו תקנות משרד הבריאות אשר מחייבות בעלי רישום ומוסדות רפואיים במעקב תרופתי. התיקון בתקנות הרוקחים, ובנוהל 6 בהתאם, שנכנסו לתוקפן בספטמבר 2014 יצר תפקיד חדש של QPPV, אחראי מעקב תרופתי, ועימו בעלי תפקידים תומכים ומסייעים.
יום העיון מספק היכרות בסיסית עם העקרונות הגלובליים, הכלים ושיטות העבודה בתחום המעקב התרופתי בתעשיה הפרמצבטית, מלווה בהצגה של אירועים מהארץ ומהעולם.
מוצגות בו דוגמאות של מסמכים שנדרשים על ידי משרד הבריאות ומסמכים שמוגשים על ידי בעלי הרישום. מוצגים בו מקרי בוחן מעולם המעקב התרופתי והממשק שלו עם הקהילה וקטעי וידאו שממחישים את הנושא מנקודת מבטה של התעשיה הפרמצבטית, המטפלים והמטופלים.
המידע חיוני למנהלים, לאנשי התחום וגם לעובדים שמחוץ לתחום, לבעלי תפקידים תומכים הוא מהווה כלי עבודה עם QPPVs.
סגור