אחד מהמושגי יסוד בתורת המדידות (Metrology) הוא "אי-וודאות המדידה" או במילים פשוטות יותר חוסר וודאות בתוצאות מדידה. בדומה למושג "חוסר וודאות" שאנו משתמשים בחיים יום-יום הוא מאפיין הערכה כמותית של ספקות בנוגע לתוצאות מדידה. הערכה כמותית (חישוב האי-וודאות) מבוססת על ידע בתיאוריית מדידות, מתמטיקה, פיזיקה וסטטיסטיקה כענף נפרד של מתמטיקה. לכל תוצאה של מדידה ו/או כיול של מכשירי מדידה –...
המשך קריאה
אחד מהמושגי יסוד בתורת המדידות (Metrology) הוא "אי-וודאות המדידה" או במילים פשוטות יותר חוסר וודאות בתוצאות מדידה. בדומה למושג "חוסר וודאות" שאנו משתמשים בחיים יום-יום הוא מאפיין הערכה כמותית של ספקות בנוגע לתוצאות מדידה. הערכה כמותית (חישוב האי-וודאות) מבוססת על ידע בתיאוריית מדידות, מתמטיקה, פיזיקה וסטטיסטיקה כענף נפרד של מתמטיקה.
לכל תוצאה של מדידה ו/או כיול של מכשירי מדידה – יש לצרף את ערכי אי-הוודאות.
מעבדות הכיול המוסמכות, שמשרתות את התעשייה ומבצעות את מרבית הכיולים חייבות לדווח במקביל לתוצאות הכיול את ערכי אי-וודאות המדידה.
יום העיון מספק הגדרות בסיסיות בתחום תורת המדידות, שיטות איסוף של נתוני המדידה, שיטות חישוב סטטיסטיות, שלבי החישוב, ניתוח ערכי אי-וודאות בהתייחסו לתוצאות המדידה (כיול).
יום העיון מקנה למשתתפיו את היכולת:
- לנתח תוצאות מדידה שהם ערכו או שנערכה על ידי מעבדת כיול מוסמכת
- לבנות מערכות כיול שעומדות בדרישות של התקנים הרלוונטיים
סגור