חדש

הנדסת תפעול לתעשיית הפודטק

ניהול מקצועי: ד"ר מוטי יזהר
גרסה להדפסה

שתף קולגה:

אינדיקטור
תעשיית הפודטק הצעירה מתמודדת עם אתגרים רבים שמאפיינים כל תעשיה חדשה ומתפתחת. שלב פיתוח המוצר שהיווה עד היום את עיקר הפעילות, מפנה את מקומו לאתגר החדש שעומד בפני תעשיית הפודטק: יצור בקנה מידה מסחרי. המעבר מפיתוח ומהפקה של כמויות מזעריות של מוצר לייצור המוני, כרוך במעבר דרך שלב ביניים של פיילוט שבמהלכו מפתחים תהליכי ייצור בקנה מידה קטן יחסית, שמקדימים,...המשך קריאה

תעשיית הפודטק הצעירה מתמודדת עם אתגרים רבים שמאפיינים כל תעשיה חדשה ומתפתחת. שלב פיתוח המוצר שהיווה עד היום את עיקר הפעילות, מפנה את מקומו לאתגר החדש שעומד בפני תעשיית הפודטק: יצור בקנה מידה מסחרי.

המעבר מפיתוח ומהפקה של כמויות מזעריות של מוצר לייצור המוני, כרוך במעבר דרך שלב ביניים של פיילוט שבמהלכו מפתחים תהליכי ייצור בקנה מידה קטן יחסית, שמקדימים, מכינים ומדמים את השלב הבא של הייצור המסחרי (Scale-Up).

מהנדסי התפעול הם ה"לב הפועם" של המפעל המתפתח. הם אחראים לקליטת הידע המקצועי מאנשי הפיתוח והטמעתו (Technology Transfer) לצורך הקמה של מערך ייצור מושלם, יעיל, איכותי, וכלכלי. עליהם מוטלת המשימה של פיתוח ובניה של מערך ראשוני וחדשני של ייצור מוצרי פודטק והפעלתו האיכותית והיעילה.

במהלך 200 שעות הלימוד של ההכשרה, המשתתפים:

  1. נחשפים לבסיס התאורטי, מדעי, טכנולוגי, לשפת הפודטק, לשיטות עבודה ולהכרה של סביבת עבודה ייחודית לתחום.
  2. מתנסים בצורה מעשית, במשך כשליש משעות הלימוד, בתהליכי ייצור, בהכרה ובהפעלה של הציוד והמכשור שמאפיינים את התחום.
    ההתנסות המעשית נערכת במתחם פודטק חדיש ומאובזר.

בוגרי ההכשרה שיעמדו בדרישות הלימודיות, הם חוד החנית לבניה של תשתית מוצקה, מבוססת ויציבה לתעשית הפודטק. הם שיובילו את התעשית הפודטק להיות התעשיה שתספק את מרבית מוצרי המזון של האוכלוסיה כבר בתקופה הקרובה תוך שמירה על הקיימות, האוצרות הטבעיים של כדור הארץ, שימור הסביבה וכד'.

מתכונת הלימודים:

משך הקורס: 200 שעות לימוד המורכבות מ 3 מפגשים שבועיים בין השעות 09:00-15:00

הלימודים הפרונטליים מתקיימים במכללת פסגות. יש אפשרות לחיבור מרחוק באמצעות Zoom

התנסות מעשית מתקיימת במעבדת The Kitchen

הטבה מיוחדת לנרשמים למחזור הראשון

הצטרפו למחזור ההכשרה הראשון. מחזור מסובסד ומיוחד.
נצלו את ההזדמנות החד פעמית להשתתף בהכשרה

בעלות של 9,750 ₪ בלבד (במקום 14,000 ₪).
ניתן לשלם בתשלומים

סגור
תאריך:  יפורסם בקרוב.
הקורס יפתח על פי רמת ההתעניינות בנושא.

מתעניינים? לחצו כאן

    מיקום הקורס: מכללת פסגות, The Kitchen Hub, רחובות, ZOOM
    משך הפעילות: 200 שעות לימוד
    שעות: 15:00 - 09:00
    נקודות זכות: 25
    שפת הקורס: עברית

    עלות הקורס המלאה: 14,000 ₪ כולל מע"מ

    למידע נוסף











      יש לך שאלה? יש לנו את כל התשובות

      מה תכני הקורס?

      תעשיית הפודטק:
      מאפיינים, שיטות עבודה עבודה ודרישות רגולטוריות
      120 שעות לימוד

      • מבוא
      • מאפייני תעשיית הפודטק
        • תהליכי יצור
        • תהליכי תסיסה (Upstream)
        • תהליכי הפרדה (Downstream)
        • מכשור
      • הכרת סביבת העבודה בתעשיית  הפודטק
      • איכות ובטיחות

       

      התנסות מעשית במתקני יצור פודטק
      70 שעות לימוד

      • הכרה והתנסות בשיטות עבודה של כל אחד מתלמידי הקורס בגידול של תאים ורקמות בפרמנטורים ובביוריאקטורים
      • התנסות ביצור/הפקה של חלבונים וחומרים נוספים, מצעי גידול, שיטות עבודה והמכשור הייעודי
      • הכרה של סביבת העבודה הייחודית על מאפייניה הטכניים וההתנהגותיים

       

      כישורים "רכים"
      10 שעות לימוד

      • כתיבת קו"ח, רשתות חברתיות והכנה לראיונות עבודה
      • AI – הכרה, הבנה והפנמה של העקרונות המרכזיים של הבינה המלאכותית ושימוש ב ChatGPT

      למי זה מתאים?

      בוגרי תואר ראשון ושני, מכל תחומי מדעי המזון והחיים: הנדסה ביוטכנולוגית, טכנולוגים של מזון, ביולוגים, בוגרים ומוסמכים במדעי הרפואה, המעבדה, הפקולטה לחקלאות וכל תחום מקביל.

      מה אקבל מכך בפועל?

      הדרישה למהנדסי תפעול במערכי הפיילוט והייצור בתעשיית הפודטק נמצאת במגמת עלייה חדה. ההכשרה מאפשרת לך להשתלב במקצוע מבוקש בתעשייה חדשנית ומתפתחת

      תעודה מוענקת למשתתפי ההכשרה  אשר יעמדו בדרישות הלימודיות:

      • מעבר בחני הקורס ומבחן מסכם בציון 70% ומעלה
      • נוכחות של 80% לפחות בשיעורים התיאורתיים והמעשיים

      מי מעביר את הקורס?

      מוטי יזהר
      ד"ר מוטי יזהר - PhD בביופיסיקה. מנהל מחלקת ואלידציות בחברת לודן
      קרא עוד

      צוות ההוראה

      ד"ר מרדכי (מוטי) יזהר – מנהל אקדמי

      הקים וניהל את המחלקה להבטחת איכות וואלידציות בחברת לודן הנדסה במשך 18 שנים. מומחה בתחום הואלידציות בתעשייה הביורפואית: טיהור חלבונים, חדרים נקיים, מערכות מים תעשייתיות, מערכות אספקה ראשיות (גזים), תהליכי עיקור, תהליכי ניקיון וכן ואלידציה של תהליכים ביוטכנולוגיים. בעבר ניהל את מחלקת הואלידציות בחברת אינטרפארם.

      בוגר ומוסמך מדעי החיים אונ' תל אביב ובעל דוקטורט בביופיזיקה ממכון ויצמן.

       

      ד"ר תמר כדר

      במשך שנים רבות שימשה כמדענית בכירה ומנהלת המחלקה לפרמקולוגיה במכון הביולוגי. היא ניהלה פרויקטים מדעיים רחבי היקף. מומחית בהסטופתולוגיה במחקר פריקליני וכיום מנהלת מדעית (CSO) בחברת פתו-לוגיקה.

      בוגרת ומוסמכת במדעי החיים מטעם האונ' העברית בירושלים ובעלת דוקטורט של בית הספר לרפואה של הטכניון בחיפה.

       

      ד"ר מוטי רבהון

      בוגר הפקולטה לחקלאות, מוסמך המחלקה לביוטכנולוגיה באוניברסיטת תל אביב ובעל דוקטורט בביוטכנולוגיה מהאוניברסיטה העברית ואוניברסיטת חיפה.

      בעל מעל 30 שנות נסיון בפיתוח תהליכי פרמנטציה, הפרדה, ניקוי, גמלון לסקלה תעשייתית, ומסחור של מוצרי מבוססי פרמנטציה: חלבונים אלטרנטיביים, חומרי טעם וריח, אנזימים, מולקולות קטנות ותכשירים מיקרוביאליים להגנת הצומח.

      מייסד שותף ומנכ"ל האגודה הישראלית לפרמנטציה ומייעץ בתחום.

       

      ד”ר יהושע (שוקי) אלוני

      בעל מעל 30 שנות נסיון בתעשיה הביורפואית והביוטכנולוגית, בתחומי הייצור, פיתוח וגימלון תהליכים ביוטכנולוגיים. לאחר סיום הדוקטורט בביוכימיה באוניברסיטה העברית השלים פוסט-דוקטורט בארה”ב.

      לד”ר אלוני ניסיון רב בפיתוח תהליכי ייצור, ואלידציה של ציוד ותהליכים, תכנון מתקני ייצור, ייצור ופיתוח בתנאי GLP & GMP ועל פי ה QBD – Quality by Design. הוא פיתח מגוון מוצרים כגון: תאית בקטריאלית, אינטרפרונים, אינטרלוקינים, נוגדנים מונוקלונליים ועוד.

      דירקטור לשעבר בחברות אינטרפארם וטבע.

       

      ד"ר נחום יונה

      דוקטור בביוכימיה מהאוניברסיטה העברית.

      עוסק בפיתוח בתחום חלבונים בחברות ביוטכנולוגיה וביורפואה מעל 30 שנה, לרבות בחברות אינטרפארם וקמהדע.

       

      משה לנדסברג

      יועץ לתהליכי תסיסה, מים פרמצבטיים וניקוי במקום – CIP לחברות בתחומי פודטק, מדעי החיים, פרמצבטיקה, ביוטכנולוגיה ומכשור רפואי. בעל תואר מוסמך מטעם האוניברסיטה העברית.

      במשך שנים הרצה בקורס תהליכי תסיסה לתלמידי מוסמך בפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית.

       

      עדן ערן נגר

      מסיימת דוקטורט בביוטכנולוגיה והנדסת מזון בטכניון. בעלת נסיון מחקרי בתחומים: כימיה של מזון, עיבוד מזון, מיקרוביולוגיה של מזון, פיתוח שיטות ותהליכי תסיסה.

      כיום סמנכ"ל מדע (CSO) בחברת Hargol FoodTech.

       

      ד"ר מיכאל צביאלי
      כימאי בתחום של טעם וריח. בעל תואר Ph.D. מהאוניברסיטה העברית בירושלים. מילא תפקידים רבים בתעשית המזון בארץ ובעולם. סמנכ"ל מו"פ ומדע בפרוטרום (כיום IFF ישראל), CTO ב O'Laughlin Industries (סין), סמנכ"ל מו"פ בווירדיה (כיום StoraEnso, פינלנד), וסמנכ"ל פיתוח עסקים ב Jiangsu GS Fine Chemicals (סין); כל החברות האלה מתמחות בתחומי טעם וריח. שימש כפרופסור אורח באוניברסיטת JiangNan בסין במשך 5 שנים. לימד במשך שנים קורס בכימיה של חומרי טעם וריח בטכניון. ד"ר צביאלי מעורב בלמעלה מ 25 פטנטים ובקשות לפטנטים, ובלמעלה מ 65 פרסומים מדעיים בכתבי עת וספרים. הרצה למעלה מ 120 הרצאות בכנסים בינלאומיים וארציים ועוד ידו נטויה.
      ד"ר צביאלי יעץ לחברות בתחומי טעם וריח ברחבי העולם, כגון DSM (שוויץ), Red Bull ו Agrana (אוסטריה), IsoBionics (הולנד), Ultra Intl. (הודו), SI Group ו StoraEnso (ארה"ב), Suzano (ברזיל) ו BASF (גרמניה) וממשיך בפעילותו הברוכה גם בימים אלה.

       

      ד"ר דוד רוזנבלט
      רופא וטרינר, שימש מנהל בטיחות מזון ביוניליוור ישראל במהלך 9 שנים וראש תחום מזון באגף איכות והסמכה של מכון התקנים הישראלי במשך 4 שנים. בשבע עשרה השנים האחרונות דיויד מנהל את תחום הלמידה בחברת שר יעוץ והדרכה ומרצה על בטיחות מזון לאלפי משתלמים בעשרות מסגרות כולל בית הספר לרפואה וטרינרית באוניברסיטה העברית, משרד הבריאות ומשרד החקלאות.

       

      ד״ר קרן קלס
      מדענית מזון מנוסה בעלת ניסיון אקדמי ותעשייתי בעבודה עם רכיבי ומוצרי מזון מסורתיים ואלטרנטיביים, איפיונם ופיתוחם משלב המחקר ופיתוח עד לייצור.
      תחילת דרכה כעובדת ייצור במפעל הקינוחים הקפואים של משפחתה. בהמשך, היתה שותפה לצוות הפיתוח של פפסיקו בנושא מוצרים רב מרקמיים (Plano, TX, USA), והובילה את המו"פ בחברת פליינג ספארק – חברה בתחום הפודטק שמייצרת אבקות חלבון ושמן מחרקים.
      כיום, יועצת עצמאית ופרוייקטורית בחברות פודטק בתחומי החלבון האלטרנטיבי ותחליפי בשר וחלב וחיקוי המרקם שלהם. קרן מלמדת מגוון רחב של קורסים בנושא מדעי המזון בפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית ובמכללת תל חי.
      בעלת תואר ראשון בביוכימיה ומדעי המזון מהאוניברסיטה העברית ודוקטורט במדעי המזון וטכנולוגיה של מזון מאוניברסיטת קליפורניה בדיוויס.

      הוספת תגובה

        אנא חזרו אלי