הפוסט הזה אולי מתחיל כמו בדיחה אבל תאמינו לי, מדובר בעסק רציני לגמרי!
אז מה המשותף לתעשיית המזון, החלל, התרופות, פחלוץ ושימור מסמכים?
במילה אחת – ייבוש בהקפאה
או סִרְטוּב על פי האקדמיה ללשון (מודה, לא הכרתי…)
ייבוש בהקפאה (Lyophilization) הוא תהליך של הסרת מים ממוצקים בהקפאה ולאחר מכן בלחץ נמוך, מה שגורם לאידוי ישיר של המים מהמוצק
התהליך הזה מאפשר שימור ארוך טווח של מגוון רחב של חומרים
בחלל למשל, ייבוש בהקפאה משמש לשימור מזון עבור אסטרונאוטים 🛰
המזון המיובש בהקפאה קל משקל ונשמר לאורך זמן ללא צורך בקירור, מה שהופך אותו לאידיאלי למסעות חלל ארוכים.
אז איך כל זה מתקשר לעולמות הביו-רפואיים? ⚕
או, טוב ששאלתם 😊
בתעשיית התרופות, ייבוש בהקפאה משמש לשימור חומרים פעילים רגישים לחום וללחות
תהליך זה מאפשר לשמור על יציבות התרופות לאורך זמן ומקל על אחסונן והשינוע שלהן
הצטרפו ל Eyal Elster ולצוות Bioforum Applied Knowledge Center, בכיתת הלימוד 👨🏫 או מהזום 💻
ב-16 ליולי
בקורס טכנולוגיות ייבוש בהקפאה
שידון בהבנת העקרונות הפיזיקאליים של התהליך, בהכרה של טכנולוגיית הייבוש בהקפאה וביישומים שלה לצורכי מחקר וייצור