טכנולוגיית CIP – Cleaning In Place
מרצה: מר משה לנדסברג
תאריך: 4, 11, 18 פברואר 2020
מיקום הקורס: כפר המכביה, רמת גן
שפת הקורס: עברית
 
קטגוריה: איכות
משך הפעילות: 3 ימי לימודים מלאים
שעות: 9:00 - 17:00
התכנסות והרשמה: 9:00 - 8:30
עלות: 5,550 ש"ח + מע"מ
נקודות זכות: 3
מק''ט: 20316

על הקורס

ציוד ומערכות יצור ופיתוח תהליכים במפעלים ביוטכנולוגיים, ביופרמצבטיים, פרמצבטיים ומפעלי מזון, עוברים תהליך ניקוי בטכנולוגית CIP (Cleaning In Place). תהליך ניקוי CIP אינו מצריך ניוד או הזזה של ציוד ממקומו הקבוע, הינו מהיר יחסית, חסכוני ויעיל באם הוא מתבצע באופן שיטתי ומבוקר.
פרמנטורים, ביוראקטורים, ראקטורים, מיכלים צנטריפוגות, מערכות פילטרציה, צנרת, אביזרי צנרת וברזים מנוקים, תוך שימוש בטכנולוגיה זו, במרבית המפעלים המייצרים תרופות ומזון, מעשה יום יום.
 

קהל היעד

  • אנשי יצור, מפעילים, הנדסאים ומהנדסים העוסקים ביצור ובניקוי ציוד יצור בתעשיית התרופות והמזון.
  • הנדסאים, מהנדסים, אנשי אחזקה ומנהלים, העוסקים בתכנון, התקנה ואחזקה של מערכות CIP במפעלים ביוטכנולוגיים, פרמצבטיים ומפעלי מזון.
  • אנשי איכות – בקרת איכות ואבטחת איכות, אנשי ואלידציה וכל העובדים הקשורים לציוד היצור ולמערכות ה CIP ואמונים על שגרת הבדיקות שלהם.

 

התועלת שתופק

  • ישום העקרונות הטכנולוגיים לצורך ניקוי מערכות וציוד תהליכי במפעלים פרמצבטיים, ביוטכנולוגיים, ביופרמצבטיים ומפעלי מזון
  • הכרת דרישות האיכות וה cGMP- למערכות CIP ולמערכות וציוד העוברים ניקוי בתהליכי CIP.
  • הבנה והטמעה של יישום הדרישות בשימוש יומיומי במערכות  CIP.
  • ולידציה של תהליכי ניקוי בטכנולוגית CIP.

 

תכני הקורס


  • עקרונות תכנון מערכות CIP.
  • מנגנוני וחומרי ניקוי.
  • הגורמים המשפיעים על איכות הניקוי.
  • שיטות ניקוי אופייניות.
  • תכנון ציוד על מנת שיתאים ל CIP.
  • המבנה ורכיבי מערכות CIP.
  •  CIP של ציוד לתהליכים יבשים (אבקות).
  • אימות (Qualification) ותיקוף (Validation) של תהליכי CIP  (DQ, IQ,OQ, PQ).

 

אודות המרצה

מר משה לנדסברג

יועץ למפעלים ביוטכנולוגיים וביופרמצבטיים, בעלים ומנכ"ל של חברת הייעוץ "מולן יועצים בע"מ". בעל 37 שנות ניסיון בתעשייה הביוטכנולוגית/ביופרמצבטית בישראל, מתוכן 17 שנים בחברת 'ביוטכנולוגיה כללית בע"מ', בה ניהל את מערך הפרמנטציה והעיבוד הגס ופרויקטים מיוחדים.