פרמנטציה

בתעשיה הביו-טכנולוגית והביו-פרמצבטית
הרשמה מוקדמת במחירים מוזלים
הרשמה מוקדמת עד ה-27 בינואר 2019
3,170 ש"ח + מע"מ
הרשמה החל מה-28 בינואר 2019
3,700 ש"ח + מע"מ

תאריך: 5, 12, 19 פברואר 2019
מיקום הקורס: כפר המכביה, רמת גן
מידע כללי
משך הפעילות: 3 מפגשים, יום שלם
שעות:  09:00-17:00
עלות: 3,700 ש"ח + מע"מ
נקודות זכות: 2
מק''ט: 19058
שפת הקורס: עברית
על הקורס
באמצעות תהליכי תסיסה קלאסיים, יוצרו חומרי מזון, תוספי מזון וחומרים אנטיביוטיים. בעשרים השנים האחרונות של המאה ה-20 נעשה שימוש רחב בטכנולוגית התסיסה לצורך גידול מיקרו-אורגניזמים, בעקר חיידקים ושמרים רקומביננטיים, תאים אנימליים וצמחיים. תוצרי תהליך התסיסה הינם מוצרים מוגמרים או חומרי גלם ליצור תרופות וחומרים ביולוגיים - הורמונים, ציטוקינים וסוגי חלבונים אחרים - וחומרי טבע יחודיים.
תהליך הפרמנטציה הינו תהליך מקובל, נפוץ, ויעיל לקבלת מוצרים נקיים ואיכותיים גם בראשית המאה ה-21.
במהלך הקורס נתחקה אחרי תהליך הפרמנטציה, דרישות האיכות והדרישות הרגולטוריות הייחודיות לתהליך וכיצד ניתן ליישם אותן הלכה למעשה.
קהל היעד
אנשי היצור, מפעילים, הנדסאים, מהנדסים ומנהלים מתחום הביו-טכנולוגיה והביו-פרמצבטיקה, העוסקים  ביצור ובפיתוח של תהליכים המבוססים על גידול של מיקרו-אורגניזמים.
פרמנטציה
התועלת שתופק
  • הכרת תהליכי גידול והפרדה של מיקרואורגניזמים (חיידקים, שמרים, תאים צמחיים ואנימליים וכד') בקנה מידה תעשייתי, החל מבנק התאים ועד לסיום קציר התאים.
  • הכרה והבנה של הדרישות מהציוד המשמש לתהליכי הפרמנטציה.
  • הכרת  דרישות ה-cGMP בנושא.
  • רכישת היכולת ליישם את הידע הנרכש לצורך ביצוע תהליכי תסיסה אמינים, הדירים ויעילים.
  • הבנת הקשר בין תהליך הפרמנטציה לציוד ולמיכשור המלווים את התהליך.
השאר פרטים למידע נוסף
  • שם מלא
  • דוא''ל
  • טלפון
  • הערות
  • שלח
תכני הקורס
  • שימור של תרביות תאים וואלידציה של איכות התרבית.
  • מצעי גידול -  מינימליים ועשירים.
  • הכנה וגידול של מזרעים.
  • טכניקות גידול מיקרואורגניזמים בפרמנטורים וביו-ראקטורים.
  • פרמטרים מבוקרים בתהליך התסיסה, מכשור רלוונטי ובקרה תוך תהליכית
  • (IPC-In Process Control).
  • מבנה פרמנטורים וביו-ראקטורים.
  • צנרת, ברזים ואביזרים נילווים.
  • עיקור של פרמנטורים, ביו-ראקטורים, מיכלי הזנה וצנרת.
  • הפרדת מיקרואורגניזמים ממצע הגידול (סירכוז, סינון), צנטריפוגות, מערכות מקרו-פילטרציה ומיקרו-פילטרציה.
אודות המרצה

מר משה לנדסברג

יועץ למפעלים ביוטכנולוגיים וביופרמצבטיים, בעלים ומנכ"ל של חברת הייעוץ "מולן יועצים בע"מ".
בעל 37 שנות ניסיון בתעשייה הביוטכנולוגית/ביופרמצבטית בישראל, מתוכן 17 שנים בחברת 'ביוטכנולוגיה כללית בע"מ', בה ניהל את מערך הפרמנטציה והעיבוד הגס ופרויקטים מיוחדים.
לפרטים נוספים אנא לחצו כאן


לומדים אצלנו