עקרונות פיתוח מוצר פרמצבטי
ממושגי יסוד בפולימרים עד יציבות של מוצר סופי


תאריך: 22 פברואר 2018
מיקום הקורס: כפר המכביה, רמת גן
מידע כללי
משך הפעילות: יום לימודים מלא
שעות: 9:00 - 17:00
עלות: 1750 ש"ח + מע"מ
נקודות זכות: 0
מק''ט: 18949
שפת הקורס: עברית
על הקורס
תרופות מכילות חומרים פעילים (API) וחומרים אינרטיים, אקסיפיאנטים. המאפיינים של צורת המתן הסופית של התרופה תלויים מאוד בבחירת הפולימרים והחומרים הלא פעילים, בריכוזם ובאינטראקציה ביניהם  לבין החומר הפעיל. ידע בפולמרים ויכולת אפיון תכונות כימיות, פיזיקאליות ומכאניות של פולימרים חיוני לחוקרים העוסקים בפיתוח מוצרים פרמצבטיים. הבנת המשמעות של בדיקות אנליטיות ויכולת לפרש תוצאות אנליטיות הם כלים הכרחיים בפיתוח מוצר פרמצבטי. יציבות המוצר הפרמצבטי הינו פרמטר קריטי שמשפיע על יעילות, זמינות ביולוגית, בטיחות וחיי מדף של המוצר הסופי.

מטרת הקורס היא להקנות ידע והבנה בבחירה של פולימרים, יישומים פרמצבטיים של פולימרים ואקסיפיאנטים שונים, צורות מתן תרופה רגילות ומורכבות, בדיקות אנליטיות בפיתוח מוצר, אסטרטגיות לשיפור תכונות פיזיקאליות, יציבות כימית, זמינות ביולוגית וחיי מדף של מוצר פרמצבטי. 
קהל היעד
  • חוקרי מו"פ ופורמולטורים
  • ראשי צוותים, חוקרי מו"פ פרמצבטי ומנהלי פרויקטים
  • חוקרים ומהנדסים בתחומי הכימיה, רוקחות, ביוטכנולוגיה ומדעי החיים שמעוניינים להשתלב בתעשייה הפרמצבטית
התועלת שתופק
  • רכישת ידע בתחום הפולימרים: עקרונות ומושגי היסוד, מנגנוני פילמור, אפיון תכונות מכניות ומבנה של פולימרים
  • הכרת יישומים פרמצבטיים של פולימרים ואקסיפיאנטים שונים
  • הכרת מערכות שונות של מתן תרופות, הערכת יתרונות וחסרונות ושיקולים בפיתוח מוצר פרמצבטי
  • הכרת שיטות אנליטיות והבטי יציבות בפיתוח תרופות
  • הכרה והבנה של אסטרטגיות לשיפור תכונות פיזיקליות, יציבות כימית, זמינות ביולוגית וחיי מדף של מוצר פרמצבטי
השאר פרטים למידע נוסף
  • שם מלא
  • דוא''ל
  • טלפון
  • הערות
  • שלח
תכני הקורס
  • פולימרים
    • עקרונות ומושגי יסוד
    • מנגנוני פילמור
    • תכונות של פולימרים
  • אקסיפיאנטים בשימוש פרמצבטי
    • ספר האקסיפיאנטים
    • יישומים ותפקידים של פולימרים
    • אקסיפיאנטים שונים בשימוש פרמצבטי
  • מערכות למתן תרופה
    • מבוא וסווג לפי דרכי מתן
    • יתרונות וחסרונות
    • רציונל בתכנון ופיתוח של מוצר פרמצבטי
  • בדיקות אנליטיות בפיתוח מוצר פרמצבטי
    • בדיקות אוניברסליות
    • בדיקות ספציפיות לצורות מתן מורכבות
    • הבנה ופענוח תוצאות אנליטיות
    • יציבות המוצר
  • אסטרטגיות לשיפור מוצר פרמצבטי
    • תכונות פיזיקליות
    • יציבות כימית
    • זמינות ביולוגית
    • חיי מדף
אודות המרצה

גב' אוה אברמוב

אוה אברמוב בעלת 10 שנות ניסיון בתעשייה הפרמצבטית ותואר ראשון ושני בכימיה מאוניברסיטה העברית ותלמידה לתואר שלישי בבית הספר לרוקחות במחלקה לרפואה באוניברסיטה העברית בירושלים.
לפרטים נוספים אנא לחצו כאן


לומדים אצלנו