מבוא לטיהור חלבונים

Introduction to Protein Purification

תאריך: 19, 26 יוני 2012
מיקום הקורס: מכון דוידסון - מכון ויצמן למדע, רחובות
מידע כללי
משך הפעילות: 2 מפגשים, חצי יום
שעות: 14.30-18.30
עלות: 1,750 ש"ח + מע"מ
נקודות זכות: 1
מק''ט: 12475
שפת הקורס: עברית
על הקורס
  • Protein Purification Principles and Strategy: Input for Purification Protocol. Development. Guidelines for Protein Purification.
  • Columns. FPLC and HPLC. Protein analysis by PAGE-SDS.
  • Introduction to Chromatography. Operational considerations: type of resin, resolution, selectivity, efficiency and capacity of a column
  • Sample Preparation before chromatography.
  • Ultrafiltration.
  • Ion exchange Chromatography: Basis for selectivity. Determination of start conditions. Parameters for optimization and tips: flow rate, pH, buffer components/elution strength, gradient shape, volume, column dimension, etc.
  • Hydrophobic Exchange Chromatography: Basis for selectivity. Determination of start conditions. Parameters for optimization.
  • Gel Filtration Chromatography: Basis for selectivity. Parameters for optimization.
  • Affinity chromatography: Main stages. Advantages and disadvantages. Type of affinities. Parameters for optimization.
  • Brief introduction to other purification techniques (main principles): Mixed-mode, Hydroxyapatite & Covalent Chromatography.
  • Strategy for protein purification. Selection and combination of purification techniques.
  • Protein concentration. Protein storage.
  • Examples
קהל היעד
מתחילים או בעלי ניסיון מועט בכרומטוגרפיה של חלבונים בתעשיית הביוטכנולוגיה:
  • עובדי מעבדה
  • מהנדסי תהליך
  • אנשי מו"פ
  • חוקרים
  • אנשי אבטחת איכות
מבוא לטיהור חלבונים
התועלת שתופק
  • Understanding of the basic principles in the protein purification process
  • Learn the equipment and techniques for separation and identification of proteins
  • Understanding the basis of the most important chromatographic techniques in protein purification
  • Introduction to protein purification strategies
השאר פרטים למידע נוסף
  • שם מלא
  • דוא''ל
  • טלפון
  • הערות
  • שלח
תכני הקורס
The Protein Purification field is of great importance in the biotechnology industry because of the broadly and increasing application of purified proteins as drugs and for many other purposes in the Bio-tech area.
We therefore offer an opportunity to learn about the techniques and the strategies used while purifying and identifying proteins.
אודות המרצה

ד''ר מריו לבנדיקר

ד"ר מריו לבנדיקר - חוקר וראש קבוצה, משך למעלה מ-10 שנים, במחלקה לחלבונים בסיגמא אולדריך, ירושלים. החל משנת 1997 ממונה ד"ר לבנדיקר על המתקן לניקוי חלבונים במרכז וולפסון לביולוגיה מבנית יישומית, במכון למדעי החיים, באוניברסיטה העברית בירושלים.

לפרטים נוספים אנא לחצו כאן


קורסים נוספים של אותו המרצה
לומדים אצלנו